UPIS U SREDNJU ŠKOLU

Odabir zanimanja i srednje škole za većinu učenika jedna je od najvažnijih odluka koju su do sada morali donijeti. Ta odluka nije nimalo laka, stoga treba dobro razmisliti čime biste se u životi voljeli baviti, biste li više voljeli biti neprestano u kontaktu s ljudima, ili više volite urede u kojima ćete imati svoj mir i tako obavljati svoj posao? Biste li voljeli mnogo putovati, upoznavati različite ljude i različita mjesta, ili biste zauvijek htjeli ostati ovdje i putovati preko praznika? To su teška pitanja na koja tek mali broj osnovnoškolaca zna pravi odgovor.

U nastavku vam nudimo popis svih srednjih škola na području Zagrebačke županije i Grada Zagreba. Mnoge od njih imaju svoje web stranice pa više o njima možete saznati sami (i one koje ovdje nisu napisane u obliku poveznice postoje na Internetu i možete ih samostalno potražiti). Isto tako, na kraju teksta priloženi su dokumenti u kojima možete saznati:

1. sve o vašim pravima i elementima koji vam donose bodove na upisu

2. o postupku upisa u srednju školu

3. o koracima koje valja poduzeti prilikom odlučivanja o nastavku školovanja, o karakteristikama različitih zanimanja te popis najtraženijih zanimanja u Zagrebačkoj i okolnim županijama (Brošura Hrvatskog zavoda za zapošljavanje "Kamo nakon osnovne škole?")

Nadamo se da ćete dobro odlučiti i pronaći školu i zanimanje koji vam najbolje odgovaraju.

 

SREDNJE ŠKOLE U ZAGREBAČKOJ ŽUPANIJI

 

SREDNJE ŠKOLE U ZAGREBU

Gimnazije

Srednje strukovne škole

Umjetničke škole

Privatne srednje škole

U Zagrebu djeluju 4 škole povezane s teološkim ustanovama:

Škole i ustanove s posebnim uvjetima obrazovanja

 

Priloženi dokumenti:
KAMO NAKON OSNOVNE SKOLE.pdf
Odluka o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I.razred srednje skole u skolskoj godini 2014.-2015.pdf
POPIS PREDMETA POSEBNO VAZNIH ZA UPIS.pdf